(Barnsteen) sieraden

 

  

We kennen ze wellicht allemaal en ze zijn op veel plekken te vinden, barnsteen sieraden. Er is ook veel leuks en interssants over te lezen, net zoals over edelstenen. Mijn kindjes hebben allebei 1 ketting sinds de geboorte en nu een maat groter.

We houden hier thuis van stenen. Ze zwerven door het huis.

Barnsteen, geen steen maar versteende hars, is alom geprezen om de verlichting bij doorkomende tandjes. Barnsteen versmeldt bij lichaamstemperatuur en dringt door de huid naar binnen en werkt ontstekingsremmend.

- Sterrenbeeld: Leeuw

- Chakra: 3de, zonnevlecht

Barnsteen zet negatieve energie om in positieve energie en zorgt voor balans in het lichaam. Het maakt vrolijk, stabiel, weerbaar en geeft zelfvertrouwen, een steuntje in de rug.

Positieve uitwerking: Nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten, slijmvliezen, ziekte van Lyme en versnellen van de wondgenezing.

 

De sieraden worden gemaakt van Baltisch amber, versteende hars van naaldbomen die 50 miljoen jaar geleden hier waren. De kralen zijn er in allerlei vormen en kleuren. Ongepolijst (raw) of gepolijst.

De kleur kan variëren van heel licht naar donker.

De sieraden zijn afkomstig van een gecertificeerd bedrijf en zijn gemaakt van echte Baltische amber.

Er gaan namelijk ook berichten rond op internet van namaak barnsteen.  Plastic, Copal (jonger), glas, fenolhars, kaasstof.

Er is genoeg informatie te vinden online over echt van nep te onderscheiden.

Ik lever de sieraden zonder certificaat, want een certificaat is nl gemakkelijk te vervalsen.

Het beste is zelf testen en dat heb ik dan ook gedaan. De zoutwater test en de hete naald/geurtest.

Over de veiligheid: Mijn kids dragen barnsteen sinds dat ze geboren zijn. De steentjes zijn één voor één geknoopt, zodat als hij breekt, er geen losse kralen ontstaan. De sieraden sluiten met een plastic draaisluiting die niet los schiet. De stenen kunnen na verloop van tijd 'slijtage' vertonen, door te splijten. Dit is een natuurlijk proces. Bedenk dit wel voordat je barnsteen gaat dragen.

De werking van barnsteen is ook niet wetenschappelijk bewezen. Maar wij voelen ons goed bij het dragen er van.

Het officiële advies Van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit luidt dat het 'niet veilig is voor kinderen onder de 3jaar oud'. Tijdens het gebruik zou een steentje kunnen breken en in de mond terecht kunnen komen, wat tot gevaar kan leiden.

 

 

© 2013 - 2023 In de wolletjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel